Beroepskeuzetest HBO-WO

Een beroepskeuzetest HBO geeft geen àndere beroepen dan een algemene beroepskeuzetest, maar juist méér HBO/ WO beroepen die dus mogelijk zijn na het volgen van een hbo opleiding of universitaire studie. Deze tests voor beroepskeuze zijn vaak meer toegespitst op het werk- en denkniveau van een HBO(+)-er. Ook is de informatie over de hbo en wo beroepen uitgebreider dan bij een algemene test het geval is.

Als je je als HBO(+)-er afvraagt Welk beroep past bij mij?,  dan is dit een geweldige test die je een hoop informatie geeft over passende beroepen. Kijk gerust eens bij de  beroepskeuzetest HBO/WO.

In deze specifieke beroepskeuzetest HBO wordt ook rekening gehouden met de competenties die je hebt. Deze worden namelijk vergeleken met de competenties van de hbo/wo beroepen van Nederland en België. Beroepen die dan beter passen bij jouw competenties staan hoger op de lijst met passende beroepen. Kijk vooraf altijd even naar een voorbeeld testrapportage van deze test die we ook de beroepskeuzetest wo noemen. In de uitgebreide testrapportage staan twee aparte beroepenlijsten, één voor hbo beroepen en één voor wo beroepen. Bij de beroepen in de lijsten staat per beroep ook een beschrijving van het beroep en de sector waarin het beroep valt. Hierdoor heb je niet alleen een ruime keuze met passende beroepen, maar ook inzicht in de kerntaken van het beroep.

Zakelijke dienstverleners die deze test willen afnemen kunnen een account aanvragen op dezelfde website. Naast de beroepskeuzetest voor het HBO zijn er tal van andere tests beschikbaar voor loopbaancoaching.