Beroepskeuzetest

Een gratis beroepskeuzetest is gemakkelijk te vinden op internet. Het aanbod is behoorlijk groot en al snel zie je door de bomen het bos niet meer. Een paar feiten:

  1. Veel websites maken gebruik van dezelfde beroepskeuzetest, deze is gemaakt door één bedrijf dat veel andere websites stimuleert om deze test op internet te plaatsen. Zo komen er veel mensen op de test af en kunnen persoonlijke gegevens worden verzameld voor commerciële doeleinden. Dit doen wij niet.
  2. Veel tests bestaan uit 1 pagina/scherm met een erg lange lijst van vragen. Onze mening is dat dit niet prettig werkt en uit de tijd is.
  3. Professionele beroepskeuzetests met aparte testschermen en uitgebreide rapportages zijn beperkt beschikbaar voor particulieren. Wij bieden dit voor zowel particulieren als organisaties.
  4. De testuitslag is vaak beperkt met weinig beroepen òf er wordt een standaard beroepenlijst in het rapport gezet. Wij hebben een zeer uitgebreide beroependatabase met 1000+ beroepen
  5. Een competentieprofiel wordt sòms bepaald en meegewogen in de testuitslag maar vaak gebeurt dit juist niet.

Uitgebreide beroepskeuzetest/beroepentest

Wil je een èchte beroepskeuzetest ofwel beroepentest doen die professionele testschermen biedt en een uitgebreide moderne testrapportage met competentieprofiel? Ga dan naar deze beroepentest. Deze test biedt serieuze antwoorden op je vraag Welke beroep past bij mij? De test is opgebouwd uit meer dan 240 keuzes die je, deels onbewust, in het antwoordproces maakt. De kosten zijn beperkt (onder de 25 euro) en de moderne testrapportage is direct na betaling beschikbaar.

Deze uitgebreide beroepskeuzetest geeft je een prima basis om je beroepskeuze te maken. Het is ook goed om met jouw testrapportage in de hand met familie en vrienden in gesprek te gaan over wat zij voor een beroep vinden passen bij je.

Beroepskeuzetest MBO en HBO/WO

Als je opleidingsniveau al bekend/bepaald is, en je wilt eigenlijk alleen maar beroepen op bijvoorbeeld mbo zien dan kun je beter de beroepskeuzetest mbo doen. Hetzelfde geldt voor de beroepskeuzetest hbo/wo. De vragen van de beroepskeuzetest zijn vrijwel hetzelfde maar de testrapportage is dan specifiek gericht op mbo of hbo/wo.