Gratis beroepskeuzetest

Een gratis beroepskeuzetest is makkelijk te vinden op het internet. Maar omdat veel tests die aangeboden worden precies hetzelfde zijn maar wel op verschillende websites staan, kan het toch nog wel even zoeken zijn.

We raden je in ieder geval aan om meerdere van deze gratis beroepskeuzetests te proberen en de resultaten eens naast elkaar te leggen. Zo kun je de uitslag van een gratis beroepskeuzetest toch nog een beetje “steviger” krijgen. Als je daarna nog behoefte hebt om meer te weten te komen kun je altijd nog een uitgebreide beroepskeuzetest doen.

Voordeel gratis beroepskeuzetest

Het voordeel van een gratis beroepskeuzetest is dat je gratis een eerste stap in het proces van je beroepskeuze kunt nemen en de uitslag kunt bespreken met je vrienden, ouders, decaan en/of docent.

Nadeel gratis beroepskeuzetest

Het nadeel van een gratis beroepskeuzetest is wel dat je niet alle beroepen ziet die in je interesseveld liggen en dat je daar meer dus kansen mist. Ook zie je meestal geen competenties in zo’n gratis beroepskeuzetest. Een laatste belangrijke nadeel is dat je bij veel gratis tests vaak je gegevens zoals je e-mailadres en telefoonnummer moet achterlaten. Je wordt dan achteraf per e-mail of telefoon benaderd door het bedrijf of zelfs door andere bedrijven. Je gegevens worden dan doorverkocht in ruil voor de uitslag. Onderaan dit artikel staat een link naar een gratis beroepskeuzetest zonder registratieverplichting.

Ons advies is om je beroepskeuze niet alleen maar te baseren op een gratis beroepskeuzetest. En om de gratis beroepskeuzetest vooral te gebruiken als eerste stap.

Ik wil nu de gratis beroepskeuzetest doen zonder registratie van mijn gegevens.